Ga naar de inhoud

Sportfit

Niemand is te oud om te bewegen. Ook niet om er mee te beginnen! Sterker nog, bewegen is juist leuk en gezond. Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. Spieren en gewrichten blijven soepel en botten worden sterker.

Gym ervaring is niet nodig om aan deze les mee te doen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. De lessen zijn afwisselend. Van sport & spel tot bewegen op muziek & grondoefeningen. De Sportfit groepen bestaan uit mannen en vrouwen. Kom zelf ervaren hoe gezellig het is.

IMGP4179

Rhienderoord

met Aline Divendal
trainer

Sportfit is belangrijk omdat het een holistische benadering biedt voor de gezondheid en het welzijn van senioren. Het helpt bij het behouden van een goede fysieke conditie, verbetert de mentale veerkracht, bevordert sociale interactie en draagt bij aan het behoud van een actieve en zelfstandige levensstijl op latere leeftijd.

Fysieke gezondheid: Naarmate we ouder worden, is het belangrijk om actief te blijven en regelmatige lichaamsbeweging te krijgen. Seniorengym biedt specifieke oefeningen en activiteiten die gericht zijn op het behouden van spierkracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen. Het helpt bij het behouden van een goede algemene gezondheid, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van het risico op ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en osteoporose.

Mentale welzijn: Lichaamsbeweging heeft niet alleen voordelen voor het lichaam, maar ook voor de geest. Seniorengym kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Het stimuleert de aanmaak van endorfines, ook wel de “gelukshormonen” genoemd, die zorgen voor een gevoel van welzijn en ontspanning. Bovendien kan het de cognitieve functies verbeteren, zoals geheugen en concentratie, waardoor het risico op leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang wordt verminderd.

Sociale interactie: Een belangrijk aspect van seniorengym is de mogelijkheid om deel uit te maken van een sociale gemeenschap en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het samen trainen en deelnemen aan groepsactiviteiten bevorderen sociale interactie, verbeteren het gevoel van verbondenheid en verminderen het gevoel van eenzaamheid. Het hebben van een ondersteunend netwerk van leeftijdsgenoten kan een positieve invloed hebben op de algehele kwaliteit van leven.

Behoud van zelfstandigheid: Door regelmatig deel te nemen aan seniorengym en actief te blijven, kunnen ouderen hun fysieke functionaliteit behouden en zelfstandig blijven in het dagelijks leven. Het vergroten van de spierkracht en balans vermindert het risico op vallen en verwondingen, waardoor de mobiliteit behouden blijft en de kans op ziekenhuisopnames wordt verkleind.

Plein 5

met Bertine Lentink
trainer

Bent u op zoek naar een leuke en gezonde manier om actief te blijven? Bij Sportfit bieden wij speciaal ontworpen lessen voor senioren, met als doel het bevorderen van een gezonde levensstijl en het behouden van een sterk en fit lichaam.

Onze trainer heeft ruime ervaring in het werken met senioren en begrijpt de unieke behoeften en mogelijkheden van deze doelgroep. Onze lessen zijn zorgvuldig samengesteld om de mobiliteit, balans, flexibiliteit en kracht van de deelnemers te verbeteren.

Bij Sportfit geloven we in het creëren van een positieve en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Onze lessen zijn toegankelijk voor mensen van alle fitnessniveaus, dus of u nu een beginner bent of al ervaring heeft, u bent van harte welkom om mee te doen.

Naast het fysieke aspect van de lessen, zorgen we er ook voor dat er voldoende ruimte is voor sociale interactie en plezier. We moedigen onze deelnemers aan om nieuwe vriendschappen te sluiten en samen te genieten van de activiteiten.

Voordelen van deelname aan Sportfit zijn onder andere:

  • Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit
  • Versterking van spieren en botten
  • Verhoogde balans en stabiliteit
  • Stimulatie van de bloedsomloop en het cardiovasculaire systeem
  • Vermindering van het risico op vallen en verwondingen
  • Gezelligheid en sociaal contact

Doe twee lessen gratis mee